Journalistiek

kranteninterview-met-korfbalster kranteninterview-met-rugbyspelerIk heb jarenlang ervaring opgedaan in de journalistiek. Zo heb ik vele artikelen geschreven voor verschillende week- en dagbladen. Niets is leuker dan je te verdiepen in een onderwerp en er een goede tekst over te schrijven.

Wilt u helemaal in de hand hebben wat er in een bepaald tijdschrift of dagblad of blog over uw bedrijf of organisatie wordt geschreven? Dan kunt u kiezen voor een betaald ‘journalistiek’ artikel, oftewel de advertorial.

In het verlengde daarvan, maar ook weer helemaal niet, ligt het schrijven van persberichten. Een persbericht geeft met name feitelijke info, zodat de journalist er een goed artikel over kan schrijven. Belangrijk daarbij is te kunnen beoordelen wat nieuwswaarde heeft. Hoe geef je een redacteur of journalist het idee dat hij of zij niet om uw bedrijf of organisatie heen kan?

Een journalistieke bijdrage kan tevens bestaan uit een uitgeschreven interview. Een interview is uitermate geschikt om een willekeurig onderwerp een bepaalde sfeer mee te geven. Gezien mijn jarenlange ervaring ben ik daar inmiddels behoorlijk bedreven in geworden.

Zomaar enkele voorbeelden:
interview met raadslid | kranteninterview rugbyspeler | kranteninterview basketballer | sportartikel | algemeen artikel | wedstrijdverslag